Om Erik Bloch Gregersen


Erik Bloch Gregersen (f: 1961)

Jeg er i dag uddannet og eksamineret psykoterapeut med overbygning inden for emotion, focused terapy og gruppe processer. (E.F.T. er en forholdsvis ny evidensbaseret terapeutisk retning (udviklet af Less Greenberg i USA).

Min overbygning indenfor gruppeproces foregik under ledelse af Sean Gaffney.

I gennem de sidste 20 år har jeg beskæftiget mig med at kunne berige grupper og enkelt personer. Jeg har været med til at åbne døre, jeg ikke troede var muligt, og set og følt gevinster og svære passager, når først døren var åben.

Kunders berigelse og min glæde.

 

Trækkræften

Som menneske har vi en iboende kraft, der altid går mod succes ”to feel good”. Vi har et iboende ønske om udvikling, samarbejde og fremdrift. Denne trækkraft er enormt stærk, så stærk at vi nogle gange glemmer ”to feel” og lader hjernen bestemme, hvad der føles godt. Man kan sige, at vi snyder os selv ved kun, at høre halvdelen af hvad ”jeg” syntes.

Denne opmærksomhed er indgangen til at udvikle vores situation. At kunne forstå os selv både på et emotionsmæssigt og et tankemæssigt plan for herefter at mentalisere inden beslutning eller svar.

Metoden er nysgerrig samtale om, hvad vi indeholder af gemt og glemt.

 

Succes som leder

Vi har som mennesker en vis ”brændetid”, og nogle ”brænder deres lys i begge ender”, som man siger. Om dette er godt eller skidt, skal jeg ikke afgøre, jeg tager udgangspunkt i, at vores liv har et begrænset tidsrum, og at denne opmærksomhed kan udnyttes til at optimere beslutninger.

Når vi tager et skridt udi det uvisse, skal vi først have balancen, inden vi tager det næste skridt. Less Greenberg siger: ”Vi kan ikke flytte os, før vi er ankommet”. Erkendelse og opmærksomhed er derfor godt at kunne håndtere, hvis der ønskes udvikling.

Som succesrig leder i dag kræves et solidt kendskab til ens indre og ydre sider:

– At være opmærksom på hvornår ens egen historie, påvirker dig i en retning du faktisk ikke ønsker.

– At være empatisk og udvise empati. At evne dette er som et trylleslag i dialogen. Kan findes og læres igen.

– At kunne bære sig selv, selvom andre har divergerende meninger eller virker klogere.

 

Disse 3 kompetencer er nødvendige for en fremtidig succesfuld leder.